10 Μαρ 2014

ΣΥΝΔΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗ Γ.Γ.Π.Σ.


Την άμεση προώθηση και εφαρμογή του μέτρου της σύνδεσης των ταμειακών μηχανών όλων των επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ως μία απλή και εφαρμόσιμη λύση για τον περιορισμό της φοροκλοπής στον ΦΠΑ, πρότεινε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση για την προώθηση της διαδικασίας της «Πράσινης Βίβλου για το μέλλον του ΦΠΑ», ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι «η σύνδεση των ταμειακών μηχανών όλων των επιχειρήσεων με το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών έχει προταθεί, συζητηθεί και ανακοινωθεί παλαιότερα από την αρμόδια Γενική Γραμματεία, χωρίς, δυστυχώς, να έχει προχωρήσει η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. Πρόκειται για μία κίνηση, που θα έλυνε τα χέρια τόσο των υπόχρεων στην απόδοσή του, όσο και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, και θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό και τη φοροκλοπή, καθώς το Δημόσιο θα είχε τον πλήρη έλεγχο των συναλλαγών όλων». Επίσης ο κ. Κόλιας ανέφερε ότι αν το μέτρο αυτό, συνοδευόταν από τη μείωση του συντελεστή και την εφαρμογή του μοντέλου έσοδα μείον έξοδα για όλους τους φορολογούμενους, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν εντυπωσιακά.
«Αυτή είναι μία πρόταση, την οποία υποστηρίζουμε, αλλά δεν είναι η μόνη. Ξέρω πως υπάρχουν πολλές, δαιδαλώδεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες, που δυσκολεύουν τη διαχείριση και επιτρέπουν τη δράση επιτηδείων. Γι΄ αυτό και πρέπει άμεσα να αρχίσει επί της ουσίας η συζήτηση για την απλούστευση στη διαδικασία εφαρμογής του φόρου», σημείωσε ο νέος πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Πηγή: www.imerisia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπεύθυνα Δίπλα σας... Οικονομικά και Ποιοτικά!