9 Ιουλ 2014

Σταδιακή εξάλειψη φορολογικών μέτρων - ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ... Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΏΝ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Γ.Π.Σ.!

Ο υπουργός κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να μιλάει λιγότερο για εκλογές και περισσότερο για συναίνεση στην προσπάθεια της χώρας να εξέλθει της κρίσης. «Η κρίση δεν πρέπει να μας διχάζει, αλλά να μας ενώνει» σημείωσε.



Την απευθείας σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τον φοροελεγκτικό μηχανισμό και σταδιακή εξάλειψη των έκτακτων φορολογικών μέτρων έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα των αλλαγών στη φορολογική διοίκηση ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κατά την πρώτη του επίσημη δημόσια τοποθέτησή του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, τόνισε ότι θα πρέπει ως χώρα να εστιάσουμε στην αύξηση της ρευστότητας των τραπεζών μέσω της ενίσχυσης των καταθέσεων τους και της επιστροφής χρημάτων από το εξωτερικό, στον άμεσο χειρισμό των μεγάλων ζημιών που έχει καταγράψει ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας, στο περαιτέρω άνοιγμα αγορών και υπηρεσιών καθώς και σε πρωτοβουλίες για την προσέλκυση επενδύσεων με άμεσο στόχο την επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. 

Κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να μιλάει λιγότερο για εκλογές και περισσότερο για συναίνεση στην προσπάθεια της χώρας να εξέλθει της κρίσης. «Η κρίση δεν πρέπει να μας διχάζει, αλλά να μας ενώνει» σημείωσε. 

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η διατήρηση της ισορροπίας του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών εξαρτάται από τη σοβαρή επέκταση εξαγωγών και όχι από τη μείωση του κόστους εργασίας. 

Το 2014 ήταν το πρώτο έτος στο οποίο η οικονομία σημειώνει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αυτό δεν δικαιολογεί επανάπαυση, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε αυτή τη δημοσιονομική προσαρμογή πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, το πρόγραμμα της οικονομικής προσαρμογής είναι μόνο το πρώτο στάδιο του αναπτυξιακού σχεδίου για την ελληνικού οικονομία. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της οικονομίας, εξήγησε, προϋποθέτει και ένα δεύτερο στάδιο ανάπτυξης πολιτικών που δεν αποσκοπούν μόνο σε δημοσιονομικά αποτελέσματα 

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε δε ότι η διατήρηση της ισορροπίας του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών εξαρτάται από τη σοβαρή επέκταση εξαγωγών και όχι από τη μείωση του κόστους εργασίας. 

Στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του νέου υπουργού Οικονομικών στον απόηχο της εκταμίευσης της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στο Eurogroup την περασμένη Δευτέρα. 

Την πρώτη του επαφή με την τρόικα ως υπουργός Οικονομικών θα έχει την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/261729/hardouvelis-diasundesi-tameiakon-mihanon-me-to-taxisnet/#ixzz372mo3Xd2 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπεύθυνα Δίπλα σας... Οικονομικά και Ποιοτικά!