9 Ιουλ 2014

ΕΣΤΙΑΣΗ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Πολλά είναι τα επαγγέλματα που πλέον αποφασίζουν την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής μηχανογράφησης αντί ταμειακής μηχανής. Η ηλεκτρονική μηχανογράφηση πολλές φορές δεν κρίνεται απαραίτητη, εφόσον άλλωστε το κόστος της είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από την αγορά ταμειακής μηχανής. Ωστόσο, στον χώρο του καφέ και της εστίασης είναι ένα χρήσιμο εργαλείο ειδικότερα δε όταν ο χώρος του καταστήματος είναι μεγάλος.

Η ηλεκτρονική μηχανογράφηση- ένα ολοκληρωμένο σύστημα με touch pos και PDA- μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στον κάτοχό του, χωρίς βέβαια να αγνοούμε και τις δυσκολίες. Συγκεκριμένα, 




     ο πελάτης εξυπηρετείται ταχύτητα, καθώς η παραγγελία λαμβάνεται άμεσα και εκτελείται από το παρασκευαστήριο


          υφίσταται έλεγχος των σερβιτόρων, του ταμείου τους και των κινήσεών τους


  υπάρχει ευελιξία λήψης παραγγελιών καθώς ο σερβιτόρος δεν αναγκάζεται να απομακρύνεται από τα τραπέζια

  μέσω της εκάστοτε εφαρμογής μπορείτε να  διαχειρίζεστε τα τραπέζια και την αίθουσα, τις παραγγελίες, τα είδη και τις αναλώσεις, τις κρατήσεις, το προσωπικό και το ταμείο.


  αποτελεί στην ουσία μια ολοκληρωμένη λύση για κάθε περίπτωση εστίασης (take away, delivery κλπ) όπου ο κάτοχος και διαχειριστής μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής του.


Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί μια λύση αρκετά πιο ακριβή από την αγορά μιας απλής ταμειακής μηχανής. Επίσης, η ηλεκτρονική μηχανογράφηση απαιτεί «διάβασμα». Δεν αποτελεί κατά κανόνα ένα δύσκολο σύστημα – εξαρτάται πάντα το λογισμικό που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε καθ’ ότι στην αγορά υπάρχουν αρκετά προγράμματα μηχανοργάνωσης- αλλά σίγουρα δεν είναι και ένα εργαλείο που μπορείτε να χειριστείτε από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ειδικά όμως σε ένα κατάστημα εστίασης (
café, bar, εστιατόριο) ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για τέτοιου είδους καταστήματα- μπορεί να προσφέρει στον ιδιοκτήτη του πλήρη έλεγχο της επιχείρησής του και να διευκολύνει την οργάνωση των σερβιτόρων και του υπευθύνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπεύθυνα Δίπλα σας... Οικονομικά και Ποιοτικά!