11 Φεβ 2014

ΜΕ ΜΙΑ..."ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ"...

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ!


Εφόσον λοιπόν έχετε πραγματοποιήσει όλες τις ενέργειες για το νέο σας κατάστημα, καλείστε να επιλέξετε την κατάλληλη ταμειακή μηχανή που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Ποια ταμειακή μηχανή όμως θα ανταποκριθεί στις "απαιτήσεις" της επιχείρησής σας; Ποια είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τις ταμειακές μηχανές;


1. Αρχικά, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας θα επιλέξετε την ταμειακή μηχανή που μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τη λειτουργία της επιχείρησης. Ένα εστιατόριο για παράδειγμα θα προτιμήσει μια ταμειακή μηχανή με περισσότερα τμήματα, ένας έμπορος της λαϊκής αγοράς θα προτιμήσει μια ταμειακή μηχανή με μπαταρία κ.ο.κ.
2. Μια επίσης σημαντική προϋπόθεση για την επιλογή της κατάλληλης ταμειακής μηχανής αποτελεί το εύρος των αποδείξεων του κάθε καταστήματος. Ένα κατάστημα με χαμηλό όγκο αποδείξεων (π.χ. κατάστημα μεταποίησης ρούχων, φωτογραφείο, καθαριστήριο κ.λπ) δεν χρειάζεται ταμειακή μηχανή ανάλογη ενός καταστήματος με υψηλότερο όγκο αποδείξεων (π.χ. super market, fast food, καφετέρια κ.λπ).
3. Έπειτα, πρέπει να εξετάσετε τις λειτουργίες της ταμειακής μηχανής: Συνδέεται η μηχανή και με άλλα συστήματα; (Η/Υ, ζυγαριά κ.λπ), Υπάρχει δυνατότητα να ενσωματωθεί το logo της επιχείρησης στην απόδειξη; Ενδιαφέρεστε για μια ταμειακή μηχανή εύχρηστη και απλή  ή για μια με περισσότερες δυνατότητες; Σημασία έχει η ποιότητα και σαφώς η τιμή του προϊόντος, μεταβλητές που λειτουργούν ανάλογα.
4. Αφού εξετάσετε τα παραπάνω, σημασία έχει και η δική σας προτίμηση αναφορικά με την εμφάνιση της ταμειακής σας μηχανής. Επιλέξτε τον όγκο και το χρώμα που "ταιριάζει" καλύτερα στην επιχείρησή σας.
5. Ταμειακή μηχανή ή ολοκληρωμένο ταμειακό σύστημα; Είναι ένα ερώτημα που απαντάται μόνο από εσάς. Η διαφορά μιας ταμειακής μηχανής από ένα ταμειακό σύστημα που προσφέρει ηλεκτρονική μηχανογράφηση, εντοπίζεται στο εύρος δυνατοτήτων. Η επιλογή ολοκληρωμένου ταμειακού συστήματος περιλαμβάνει ένα πλήρως οργανωμένο σύστημα της επιχείρησής σας όπου μέσω της οθόνης του Η/Υ μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο και εικόνα της επιχείρησης σας μέσω εφαρμογών λογισμικού. Η ταμειακή μηχανή εξυπηρετεί την έκδοση αποδείξεων ενώ το ολοκληρωμένο ταμειακό σύστημα πέραν των αποδείξεων περιλαμβάνει και εφαρμογή λογισμικού που αποτυπώνει τις δομές της επιχείρησης, την εμπορική και οικονομική διαχείριση, τη διαχείριση πελατολογίου κ.λπ.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι τα βασικότερα για την επιλογή της κατάλληλης ταμειακής μηχανής. Ο υπεύθυνος πωλητής/τεχνικός που θα σας εξυπηρετήσει θα σας κατευθύνει στην/στις ταμειακή/ες μηχανή/ες που εξυπηρετεί/ουν καλύτερα τις ανάγκες της επιχείρησή σας αλλά σημασία έχει πάντα και η προσωπική σας κρίση.

Εάν έπρεπε να θέσουμε μόνο δύο βασικές μεταβλητές για την κατάλληλη επιλογή, αυτές είναι η ποιότητα και η τιμή. Στην Electron Pagonas σας εγγυόμαστε και τις δύο.
Υπεύθυνα Δίπλα σας... Οικονομικά και Ποιοτικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπεύθυνα Δίπλα σας... Οικονομικά και Ποιοτικά!