27 Φεβ 2014

TO Point Of Sale (POS) ΣΤΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ

Ο κλάδος της λιανικής πώλησης είναι από τους κυρίαρχους χρήστες των POS (Point of Sale). Τα συστήματα POS προτιμώνται από τους χρήστες τους εξαιτίας της ανάγκης των τελευταίων για μια πιο γενική "εικόνα" και μια πιο ειδική διαχείριση της επιχείρησής τους. Οι έμποροι λιανικής πώλησης μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα σε συνδυασμό με άλλα μηχανήματα όπως ζυγοί, scanners,ταμειακές μηχανές/ φορολογικά συστήματα, EFTPOS τερματικά, οθόνες αφής και οποιοδήποτε άλλο υλικό και λογισμικό που διατίθεται για σύνδεση με POS. Το λογισμικό του συστήματος POS μπορεί τυπικά να χειριστεί μυριάδες των πελατών με βάση τις λειτουργίες του, όπως πωλήσεις, επιστροφές, ανταλλαγές, layaways, κάρτες δώρων , προγράμματα πιστότητας πελατών, προσφορές, εκπτώσεις και πολλά άλλα. Ένα λογισμικό POS μπορεί επίσης να επιτρέψει λειτουργίες όπως προ-προγραμματισμένη προώθηση των πωλήσεων, διακίνηση συναλλάγματος και γενικότερα πολλαπλούς τύπους πληρωμών.
Άλλες λειτουργίες του συστήματος POS διαχειρίζονται τον έλεγχο των αποθεμάτων, την αγορά, την παραλαβή και τη μεταφορά των προϊόντων από και προς άλλες περιοχές. Επίσης χαρακτηριστικές λειτουργίες ενός συστήματος POS είναι η δυνατότητα αποθήκευσης πληροφοριών για τις πωλήσεις, τις επιστροφές πελατών, τους ενημερωτικούς σκοπούς, τις τάσεις των πωλήσεων και την ανάλυση κόστους / τιμής / κέρδους. Επιπλέον, μπορούν να αποθηκευτούν πληροφορίες αναφορικά με τους πελάτες με σκοπό τη διαχείριση των απαιτήσεων των πελατών, για σκοπούς μάρκετινγκ καθώς και για ειδικές αναλύσεις αγοράς. Πολλά συστήματα  POS -λιανικής πώλησης- περιλαμβάνουν μια λογιστική διεπαφή που «τροφοδοτεί» τις πωλήσεις και τις πληροφορίες για το κόστος των προϊόντων σε ανεξάρτητες λογιστικές εφαρμογές.
Βέβαια, καταστήματα λιανικού εμπορίου όπως hardware stores, ηλεκτρονικά καταστήματα και τα λεγόμενα υπερ-καταστήματα χρειάζονται εξειδικευμένα πρόσθετα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με άλλες επιχειρήσεις.Το λογισμικό POS σε αυτές τις περιπτώσεις δύναται να χειριστεί ειδικές παραγγελίες, εντολές αγοράς, εντολές επισκευής, υπηρεσιών και προγραμμάτων ενοικίασης, και άλλα.
Ανάλογα με τις ανάγκες τόσο της επιχείρησης όσο και του χρήστη, καθορίζεται και η επιλογή του λογισμικού που θα εξυπηρετήσει καλύτερα τη λειτουργία της επιχείρησης. Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στη διάθεσή σας. Επικοινωνείστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή του κατάλληλου συστήματος και λογισμικού για την επιχείρησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπεύθυνα Δίπλα σας... Οικονομικά και Ποιοτικά!